top of page
  • Yazarın fotoğrafıHavva KUNUT

HAYATA YÖN VEREN GÜÇ: İNANÇ

Her şey inanmakla başlar. İddialı bir giriş oldu sanki. Ama öyle, inanmakla başlar her şey. Neden mi? Yapmak istediğiniz herhangi bir şeyi yapabileceğinize inanmadan yapamazsınız. Başaracağınıza inanmadan bir sınavı başarı ile tamamlayamazsınız. Kendinize inanmadan başkaları ile sağlıklı bir ilişki kuramazsınız. Çoğu eylemin temelinde inanmak, inanç var. Ve inanç kişiyi ölüme götürecek kadar tehlikeli fakat bir o kadar da yaşatacak kadar mucizevi bir şey. Nasıl mı?


Amerika’da bir idam mahkûmu infazını beklerken Hükümet yetkilileri bir teklif ile gelir. Bir deney üzerine idamını darağacında değil de zehirli bir serum ile uyutarak yapmak istediklerini ve bunun karşılığında ailesine yüklü bir para yardımı yapılacağını beyan ederler. Mahkûm önündeki seçeneğin iyi olduğunu en azından ölürken ailesine yardım edebileceğini düşünür ve kabul eder. İnfaz gelir çatar yatağa yatırılır ve serum bağlanır. Doktor infazın detaylarını mahkûma anlatır; “Gördüğünüz gibi Bay Jefferson, bağladığımız serumda kademe kademe renkli sıvı mevcut En üsteki yeşil sıvı bittiğinde elleriniz ve ayaklarınız uyuşacak, ortadaki mavi sıvı bittiğinde kollarınız ve bacaklarınız uyuşacak. “En alttaki kırmızı sıvı bittiğinde ise kalp ritminiz yavaşlayacak nabzınız düşecek ve infaz gerçekleşmiş olacak” der ve tamda söylediği gibi gerçekleşir her şey. Önce Eller ayaklar sonra kollar bacaklar ve sonunda kalp durur ve mahkûm ölür. Üzerinde deney yapılan mahkûmun ölüm sebebi sadece kalp krizidir. Serumda bulunan ve zehirli olduğu söylenen sıvı ise sadece sudur.


Gördüğünüz gibi insan inanarak kendini hem öldürebilir hem de yeniden yaşatabilir. Mahkûm ölmeyeceğine inanmış olsaydı o kalp krizini geçirmeyecekti. İnandığımız şeyler hayatımıza yön veriyor. Bu nedenle iyi şeylere inanalım.

Herhangi bir hastalıkla karşılaştığımızda doktordan duyduğumuz ilk şey iyileşeceğimize inanmamız gerektiğidir. Önemli bir sınava hazırlandığımız zaman öğretmenden duyduğumuz ilk şey başaracağımıza inanmamız gerektiğidir. Çünkü inanmazsak istediğimiz sonuca ulaşamayız.


Ve inanacağımız şeyler gerçekten çok önemli. Ne kadar kötü zamanlar geçirirsek geçirelim, ne kadar zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım her şeyin düzeleceğine olan inancımızı kaybetmeyelim. Yazıma Nâzım’ın dizeleri ile son vermek istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Beğenmeyi unutmayın.🎈🎈


Çocuklar inanın inanın çocuklar Güzel günler göreceğiz güneşli günler Motorları maviliklere süreceğiz Güzel günler göreceğiz güneşli günler

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page