top of page
  • Yazarın fotoğrafıHavva KUNUT

Müziğin Hayatımıza Etkisi


Müzik, ruhun gıdasıdır derler. Öyle gerçekten. Ruh halini iyi edebilen en kolay şifa yöntemi kendisi. Bu yazımda ise sizlere bu şifanın, bu güzel nimetin etkilerinden bahsedeceğim.


Müzik bir nesnenin varlığı ile var olan, huzur veren, şifa getiren bir sanattır. Kökleri uzun olan, içimize işleyen ve çeşit çeşit alana ayrılan bir sanat. Bir tercümandır müzik. Duygulara, hislere ve düşüncelere tercümandır. En iyi arkadaş, en hızlı moral vericidir. Peki müzik hayatımızın neresindedir?


İnsanların bir kısmı ‘şeytan işi’ saysa da müziği, durum öyle değil. Hayatımızın merkezindedir müzik. Peki bedenimize etkisi nedir?


Bilirsiniz ki bedeni rahatlatmanın türlü türlü yolları vardır. Spor, dans, yoga, meditasyon, gezmek… Bu anlarda size eşlik eden müzik; temponuzu arttırmaya, kaslarınızın gevşemesine, neşenizin artmasına ve daha nicelerine yol açar.


Müzik ruhun gıdasıdır derler. Evet öyle ama dikkat etmemiz gereken şey şu: uygun müziği bulabilmek. Ders çalışırken odaklanmanızı ve dikkatli olmanızı, spor yaparken tempoda kalmanızı, mutluyken enerjinizi korumanızı, üzgünken iyi şeylere yönelmenizi sağlayacak müzikleri seçmek önemlidir. Kötü bir ruh halindeyken hüzünlü parçalar dinlemek sizi o ruh haline daha çok çekerken, size iyi gelecek pozitif şeyler dinlemek yüzünüzde tebessüm oluşmasını sağlar.


Müzik hepimizin sırdaşı, arkadaşı, dert ve yalnızlık ortağıdır. Bazen bazı şeyler sadece bizim başımıza gelir gibi hissederken radyoda çalan bir müzik hislerimizin yansıması olabilir ve yalnızlığımıza ortak olabilir. Bazen de duyguları en yoğun hissettiğimiz ama kelimelere dökemediğimiz zamanlarda müzik bize bir ayna, bir arkadaş olabilir ve hislerimizi karşı tarafa aktarabilir.


Yazımı daha fazla uzatıp sizleri sıkmak, konuyu da boğmak istemiyorum. Müzik dinlemekten vazgeçmeyin. Ama dinlerken de uygun müzikleri dinleyin. Unutmayın müzik hayatımızın merkezindedir ve seçtiğimiz müzikler ya bize iyi gelir ya da bizi derine çeker. Seçimlere dikkat edin.


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Kırmızı kalbe basarsanız çok mutlu olurum.❤


Bu yazı ilk olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu Anka Medium hesabında paylaşılmıştır. Aranızda medium kullanıcıları da varsa aşağıdaki linklerden yazılarımızı okuyabilir ve clap(alkış) işaretine basarak beğenilerini sunabilirler.🎈🎈



55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page