top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıHavva KUNUT

İmkansızlıkları Aşmak


"Yaşamın amacı nedir?" diye sorsalar herkes kendince cevabını verir. Birden fazla amacı olan da vardır, tek amacı olan da, ya da hiç amacı olmayan da vardır.


Bir amaçtan bahsedeceğim. İlginizi çekecek sizin de. Yaşamın amacı imkansızlıkları kovalamaktır. İmkansızları yapmaktadır, aşmaktadır, başarmaktadır asıl haz. Yargıları kırmaktır bir nevi. Peki nedir imkansız?


Hayatta çok şeyin anlamını yine biz veriyoruz. İmkansız kelimesi de bunlardan birisi. Kişinin neyi imkansız gördüğü de kişiden kişiye değişir. Genelde yapamayacağı bir şey için imkansız der birey. Ama önemli olan azmedip direnmek, kendine güvenmek ve çalışmak, denemektir.


Bir şeyi imkansız kılan nedir peki? Tabi ki kendimiz. İnsandır. İnsandır ki hem kendi işini en çok kendisi kolaylaştırır, hem de en çok kendisi zorlaştırır. İnsan, kendi yoluna en çok kendisi taş koyandır. Bu nedenle işe kendimizden başlamalı.


İnsan en çok kendini aşmalı. Kendini sezmeli, kendini bilmeli, kendini tanımalı. En çok kendine inanmalı ve güvenmeli. Yola öyle başlamalı. İmkansızlıklarını anca böyle imkanlı kılabilir ve deneyerek asıl imkansızlıklarını keşfedebilir. İmkansızlık yok demiyorum. Sınırlı varlıklarız hepimiz. İmkansızlık sınırımızın ötesi olabilir. İnsan bunu keşfetmeli.


İmkansızlıklarınızı keşfedip aşabilmeniz ümidiyle. Unutmayınız ki en zor imkansızlık da sizsiniz. Kendinizi aşmanız dileğiyle.


Okuduğunuz için teşekkürler. Beğenirseniz çok mutlu olurum.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page