top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıHavva KUNUT

Kabullenmekten Kaçma

Güncelleme tarihi: 20 Şub 2021


Bu yazımda sizlere kabullenmenin öneminden bahsedeceğim. Kabullenmek bir pes ediş değildir. Aksine zaferin başlangıcıdır. İnsan kabullenmekten kaçarsa; sorunlara çözüm üretemez, göremez, anlayamaz ve kendi gerçeği ile karşılaşamaz. Kabullenmek aynı zamanda gerçeğimizi, hakikatimizi aramaya doğru atılan bir adımdır.


İyi bir yaşam için kabullenmemiz şarttır. Olanları, olmuşları, hataları, yanlışları ve daha fazlasını kabullenmek şarttır. İnkarla, kaçmayla bir yere varamayız. Sadece zamanımız çöp olur. Ve mutluluğa ulaşmamız zorlaşır. İnsan öyle bir varlıktır ki, kendi işini en fazla kendisi zor hale getirir ve yine en fazla kendisi kolaylaştırabilir.


Toplumumuzun çoğunluk kısmında, hatalarını kabullenmek yerine, aman bir şey olmaz düşüncesi kök salmıştır. Bu hiç sağlıklı bir mantık değildir. Ve gerçeği görmekten kaçan, hata yaptık diyemeyen toplum, kendi felaketlerini kendi çağırır.


Şimdi kabullenmenin bize sağladığı yararlara değinip yazımı bitireceğim. Kabullenmek:

· Sorunları çözmemizi, gerçeği görüp anlamamızı ve kendi gerçeğimize ulaşmamızı sağlar.

· Alçakgönüllü olmamızı sağlar.

· Akıl ve vücut sağlımız içinde en mantıklı harekettir. Stresi azaltır.

· Hayatla, insanlarla ve en önemlisi kendimizle daha iyi ilişki kurmamızı sağlar.

· Aynı zamanda analiz yeteneğimizi de güçlendirir.

· İç huzurumuzu dengeler ve psikolojik olarak bizleri güçlendirir.


Bu yazımda demek istediklerim bu kadar. Umarım beğenmişsinizdir. Kırmızı küçük kalbe basarsanız sevinirim. Huzurlu günleriniz olsun.

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page