top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıHavva KUNUT

SEVGÄ° ÃœZERÄ°NE

Güncelleme tarihi: 22 Eyl 2021


Sevgi en az beslenme kadar bir temel ihtiyaçtır en başta. Yaşama tutunmamıza en güzel sebep olan ihtiyaç. Peki bu nasıl bir şey? Sevgi tamamen doğal, karşılık beklenmeksizin var olan bir his. Ve bir sürü türü var. İnsanın; insana, hayvana, doğaya, kitaplara, eşyalara, kendine ve daha nicesine olan sevgisi işte bu türlerdendir.


Hakkında birçok şey duyduğumuz ve hangisi doğru hangisi yanlış karar veremediğimiz bir duygudur sevgi. Neden karar veremeyiz? Çünkü sevgi özneldir. Kişiden kişiye anlamı, algılanışı ve gösterilişi değişir. Ama hayatımızın en önemli ihtiyaçlarından biri olduğu hemen hemen herkesçe kabul görülür.


Peki nasıl sever insan? Öncelikle işe kendini doğruları ve yanlışları ile sevmeye başlamalı. Bazı insanlar yanlışlarını, hatalarını sevmezler ve habire kendilerini kötü hissederler. Oysaki yanlışı kabul edip, o yanlıştan ders alıp, daha bir olgunlaşarak hayata devam etmek; kendimizi, yanlışlarımızı sevmek gerek. Çünkü sevmedikçe, kabul etmedikçe, o yanlıştan iğrendikçe onun hayatımızdaki hacmi büyür. Yanlışımızı besleriz. Kendimize en büyük kötülüğü işlemeye başlarız. Bu nedenle her şeyimizle sevmeliyiz kendimizi.


Sevgi neydi? Sevgi emekti¨ diyor ya şarkıda gerçekten öyle. Her türlü sevgi içinde emeği, fedakarlığı, çabayı barındırır. Sevginin kutsallığı içindeki malzemelerin bolluğundandır. Sevgi konusunda ise ayırt etmemiz gereken bir kırmızı çizgi vardır. Birini çok severiz evet. Hatta ona olan sevgimizden de güç alırız ama iş karşı tarafa geldiğinde dengeler değişir. Sevgi eylemimiz karşılıksız kalabilir. İşte bu durumda dibe çöküp hayattan kopuyorsak gerçekten sağlıklı bir şekilde sevmemiş, bağımlısı olmuşuzdur. Çünkü severken bizim olsun diye değil var diye severiz, kendi diye severiz, içimize işliyor diye severiz. Çizgiyi iyi ayırt etmeli, dengeyi sağlamalıyız.

Şimdi ise sizlere sevgi üzerine yazılmış yazılardan alıntılar sunacağım.


¨Bütün insanlar kuşkusuz, korkusuz, çıkar düşünmeden, düşmanlık geçirmeden baksalar birbirlerine... İnsan, ne olur biliyor musunuz, sıcacık bir bahar güneşinin bahtiyarlığında duyar kendisini... Bahar güneşinde bir sevinç içinde gerinir. İnsan bir bahar çiçeği temizliğinde olur.¨ Yaşar Kemal


¨Yalnız sevgi ve nefret değiştirebilir her şeyi.¨ Halil Cibran


¨Neyi seversen o olursun. Sevgi simyadır; asla yanlış şeyi sevme çünkü seni dönüştürecektir. Hiçbir şey sevgi kadar dönüştürücü değildir...¨ Osho


¨Ama sevgi güç verir, zamansa imkân¨ William Shakespeare


¨Sevginin olmadığı yerde kalabalık, insanı yalnızlıktan kurtarmaz.¨ Francis Bacon


¨Herkesin sevecek birine ya da bir şeye ihtiyacı vardır.¨ Bobby Womack


¨Sevgiyi yüreğinden eksik etme. Sevgisiz yaşam, bütün çiçeklerinin ölmüş olduğu güneş olmayan bir bahçe gibidir.¨ Oscar Wilde



Aslında üzerine sayfalarca yazılacak bir his sevgi ama ben fazla uzun tutmak istemiyorum. Kendinizi her şeyinizle sevin. Sevmekten vazgeçmeyin. Sevgi dolu günler dilerim.


NOT: Bu yazının ilk hali Anka Medium hesabında paylaşılmıştır.

https://medium.com/@imusdtankadergisi


48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page